Za prste polizati

Semifreddo od limuna sa želeom od malina

Žele od malina

  • 300 g malina
  • 100 ml soka od maline
  • 1 želatina
  • oko 50 g šećera (po vlastitom ukusu)

Semifreddo od limuna

  • 1 jaje
  • 4 žumanjka
  • 120 g šećera
  • 8 g limunske kiseline
  • korica naribanog limuna
  • 50 g Zvijezda stolni Bakes & cakes
  • 300 ml vrhnja za šlag

Žele od malina

Želatinu napraviti prema uputi na pakiranju i ostaviti po strani da nabubri. U posebnu zdjelu staviti sok od maline, maline i šećer i kuhati kratko (tek toliko da se šećer otopi) Izblendati maline pa dodati prethodno rastopljenu želatinu. Žele od maline staviti u manje klaupe od silikona pa u u zamrzivač da se stisnu. Za semifreddo u varijanti čaše, maline odmah stavljati u čaše nakon što se napuni polovica čaše kremom od limuna.

Semifreddo od limuna

Jaje, žumanjke, limunsku kiselinu, koricu limuna i šećer izradite pjenasto pa dodati Zvijezda stolni Bakes & cakes narezan na listiće. Sve staviti na vodenu kupelju i miješajući kuhati dok smjesa ne postane glatka (cc 8/10min). Tako dobivenu kremu ostaviti po strani i povremeno pomiješati. U međuvremenu izmiksati vrhnje za šlag. Lagano i postepeno sjediniti šlag i kremu od limuna. Kalupe od sllikona (ili čašice) puniti kremom od limuna do polovice, pa u sredinu stavite žele od maline. Nadopuniti kalup ili čašicu kremom od limuna do vrha. Semifreddo staviti u zamrzivač. Spreman je za posluživanje već nakon dva sata.

Zrcalna glazura

  • 300 g čokolade
  • 300 g šećera
  • 300 g glukoze
  • 150 g vode
  • 200 g kondenziranog mlijeka
  • 140 g želatine

Šećer  i vodu zakipiti, u malo prohlađeno dodati želatinu ( oko 37 C°). Dodati kondenzirano mlijeko i preliti preko čokolade. Dobro promiješati, procijediti i pustiti da odstoji. 

Obojati po želji.