Tako kremasta i mekana

Zasladite Uskrs tortom od mrkve

Ana nam je pripremila tortu od neizostavnog sastojka svakog uskršnjeg stola – mrkve. Iako mrkvu na prvu možda ne asociramo sa slastičarstvom, ona je odličan izbor za ljubitelje zdravih i sočnih slastica. Njena blaga, slatka i mekana konzistencija odlično se sljubljuje s biskvitima, čokoladom, cimetom… Ana ju je iskombinirala s krem sirom i narančom i jednostavno nas oduševila!

Biskvit:

  • 250g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • 250 ml Zvijezda suncokretovog ulja
  • 4 jaja
  • 100 g oraha
  • 500 g mrkve

Krema:

  • 250 g Zvijezda stolnog
  • 500 g krem sira
  • 400 g punomasnog kiselog vrhnja
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 220 g šećera u prahu
  • 1 naranča

Priprema biskvita: Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i šećerom. Miksajući dodavati ulje i jedno po jedno jaje. Dodati naribanu mrkvu i nasjeckane orahe. Sve skupa miksati laganom brzinom miksera dok se sastojci ne sjedine.

Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Prvi dio uiti u pravokutni lim za pečenje, prethodno obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 40 minuta. Postupak ponoviti sa drugom polovicom biskvita.

Priprema kreme: Zvijezda stolni sobne temperature izmiksati sa krem sirem. Dodati kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok od naranče i ribanu koricu naranče. Sve dobro izmiješati. Ohlađeni biskvit premazati sa 2/3 kreme. Poklopiti drugim biskvitom, premazati ostatkom kreme.

Ukrasiti prema želji i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati.