U slast!

Omiljena talijanska ljetna poslastica s twistom: Semifreddo od breskve je idealan desert vrućih ljetnih dana

Nikolina, učenica slastičarstva, nam je pokazala kako napraviti osvježavajući Semifreddo od breskve. Pratite njezin recept i napravite si poslasticu za vruće ljetne dane.

Sastojci za smjesu:

  • 300 g bresaka
  • 150 g šećera
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g Zvijezda Stolni s maslacem
  • 100 g sirnog namaza
  • Liker od breskve ili maraskina
  • 1 limun

Breskve oguliti i narezati na ploške. 50 g šećera karamelizirati na laganoj vatri te dodati breskve. Smjesu kuhati na laganoj vatri dok se karamela ne otopi, a zatim maknuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Slatko vrhnje miksati u šlag i zatim staviti u hladnjak. Ostatak šećera, jaja i vanilin šećer kuhati na pari kako bi smjesa postala pjenasta. U tu smjesu zatim dodati Zvijezda Stolni s maslacem. Nakon što se smjesa ohladi, dodati sirni namaz, karamelizirane breskve, liker, sok od limuna i na kraju šlag. Gotovu smjesu staviti u posudu te hladiti najmanje 6 sati.