IDEALAN DESERT

Sve što vam treba za ljetno osvježenje: Pogledajte kako napraviti prefini kolač s malinama!

Teško se možemo odlučiti koji nam je omiljeni kolač, ali ova slatka kreacija od malina se sigurno nalazi pri samom vrhu. Ovo je kolač za svačiji gušt. Fino prhko tijesto u kombinaciji s malinama i snijegom od bjelanjaka čini dobitnu ljetnu kombinaciju.

Ovaj desert ne zahtijeva previše truda u kuhinji pa je idealan za slastičarske početnike. A kako se priprema? To nam je pokazao Tin, učenik Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu, a njegovu kreaciju pogledajte u videu.

KOLAČ SA MALINAMA

Sastojci za tijesto:

  • 180 g Zvijezda stolnog
  • 180 g šećera u prahu
  • 4 žumanjka
  • 300 g oštrog brašna

Sastojci za nadjev:

  • 500 g malina
  • 4 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • Vanilin šećer

Zvijezda stolni pomiješati sa šećerom u prahu. Dodati žumanjke i na kraju brašno. Zamijesiti tijesto te ga ostaviti u hladnjaku. Nakon pola sata ga razvaljati na veličinu kalupa te izbosti vilicom. Tako pripremljeno tijesto peći oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Kada se ispeče i ohladi, posložiti na njega maline. Preko malina premazati čvrsto izlupani snijeg od bjelanjaka i šećera. Na kratko vratiti u pećnicu da se zapeče tanki gornji sloj. Paziti da ne požuti.

SAVJET: Snijeg će biti čvršći ako se unaprijed ohlade metalna posuda i metlice s kojima će se tući