TOP LJETNA SLASTICA

Torta s malinama i bijelom čokoladom

Tražite inspiraciju za ljetni osvježavajući desert? Matea ima ideju za vas. Isprobajte njezinu tortu s malinama i bijelom čokoladom – brzo je gotova (tko voli ljeti biti dugo u kuhinji?) – a rashlađena u hladnjaku savršena je slastica za vruće dane.

Sastojci

  • 200 g keksa petit beure ili slično
  • 80 g Zvijezda stolnog
  • 30 g mljevenih badema
  • 125 g bijele čokolade
  • 1 štapić vanilije
  • 80 g šećera
  • 875 g svježeg sira
  • 4 jaja
  • 3 žlice brašna
  • nekoliko kapi arome od badema
  • 150 g marmelade od malina

Priprema

Keks izmrviti, dodati otopljen Zvijezda stolni i bademe, dobro utisnuti u pleh za pečenje (26 cm).

Čokoladu otopiti i ohladiti. Ostrugati štapić vanilije i dodati sve ostale sastojke pa izmiješati mikserom. Na kraju dodati otopljenu čokoladu pa sve sjediniti.

Polovinu ove smjese sipati u pleh za pečenje pa dodati pola žlice marmelade mjestimično po kolaču, preliti drugu polovinu smjese i na kraju dodati ostatak marmelade po istom postupku.

U prethodno zagrijanoj pećnici peći kolač 45 minuta na 175°.

Tražite još ideja za ljetne deserte? Pogledajte ovdje.